Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech
Követés
A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni - mondta a
...

Ossza meg az információt!

Követés

A négy júliusi hétvégén lezárják a járműforgalom elől a Szabadság hidat, így az a gyalogosoké lesz július 6-7-én, 13-14-én, 20-21-én és 27-28-án - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes csütörtökön Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky...

Ossza meg az információt!

Alig állnak szolgálatba frissen végzett határvadászok, de a rendőrség a 14. képzési ütem után sem adja fel a toborzást. 

Ossza meg az információt!

2019. május 11-én tetoválók és a tetoválás szerelmesei lepik el a Dürer kertet és a Dürlint. A szervezők helyszíni tetoválásokkal, szakállversennyel és zenei programokkal is várják az érdeklődőket. Mások mellett a Hősök, valamint ByeAlex és a Slepp is fellépnek majd.

Május második szombatján immár második alkalommal rendezik meg a Tattoo Majálist Budapesten. A rendezvénynek újfent a Dürlin és a Dürer kert ad majd otthont, ide már szinte hazajárnak a tetoválás szerelmesei. Több mint száz tetováló, köztük számos elismert művész is részt vesz a rendezvényen, és a helyszínen is készítenek majd tetoválásokat az érdeklődőknek.

Az idei fellépők között ott van a testén számos tetoválást hordozó ByeAlex és a Slepp is. Az este során többek közt fellép még a Hősök, a Linkin Park Tribute (1stepkloser), és az Uzipov is.

Tattoo Majális szervezői a tavalyi nagy siker után idén újra megrendezik a Nagy Szakállversenyt. A 2019-es szakállverseny döntője május 11-én lesz, itt már csak a legjobbak mutathatják meg arcszőrzetüket személyesen a szigorú zsűrinek. A Nagy Szakállversenyre a jelentkezés díjmentes, sőt a Tattoo Majálison megrendezendő döntőbe bekerült versenyzőknek a fesztivál ingyenes. A pénzdíjas megmérettetésen nem a szakáll nagysága, hanem a beleinvesztált kreativitás a lényeg. A zsűri értékeli az egyedi kompozíciókat, a világmegváltó ötleteket, újszerű formákat, és izgalmas színeket.
 
Tattoo Majális zenei program:
18:00-19:00 Linkin Park Tribute (1stepkloser)
19:30-20:40 Hősök
21:10-22:30 ByeAlex és a Slepp
23:00-00:00 Uzipov
 

Ossza meg az információt!

Követés

Fájdalommal értesültem Bács Ferenc színművész halálhíréről. A Kossuth- és Jászai Mari- díjas, Érdemes és Kiváló Művész pályáját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznál kezdte, majd 1977-ben Magyarországra költözött. 1987-től a  budapesti József Attila Színház, majd...

Ossza meg az információt!

Kínai turné után április 23-án kezdődik Balázs János sorozata a Zeneakadémia Nagytermében.

A „ZongOpera” szójáték a „zongora” és „opera” szavak egybeolvasztásából, sejtetve, hogy a két műfaj egy estén belül találkozni fog egymással. Ennek a találkozásnak lehetünk szem-, illetve fültanúi április 23-án a Zeneakadémia Nagytermében, az „MVM Koncertek – A Zongora 1-ben” sorozaton belül, ahol a két műfaj két sztárja ad közös estet: Miklósa Erika és Balázs János. Az operairodalom olyan slágerei csendülnek majd fel előadásukban, mint Donizetti-, Verdi-, Strauss- vagy Piazzolla-áriák, illetve Cziffra György-átiratok és improvizációk. Nem véletlenül választották az előadók ezt a színes műsort. A Kossuth- és Prima Primissima díjas koloratúrszoprán, Miklósa Erika repertoárjának mérföldköveit alkották e neves zeneszerzők szerepei. Ugyanilyen fontos szerepet játszik Cziffra György a fiatal zongoraművész, Balázs János életében. Szárnyaló karrierjében úgy tűnik, senki és semmi nem állíthatja meg a még csak 30 éves művészt, aki mellesleg friss Kossuth-díjas, de Érdemes Művész és Prima-díjjal is büszkélkedhet. Művészi munkásságában kiemelkedő helyet foglal el a Cziffra-hagyaték ápolása mind itthon, mind külföldön. Legjobb példa erre az általa alapított Cziffra Fesztivál, amellyel a mester előtt tiszteleg. A Nemzeti Filharmonikusok kínai turnéjáról éppen hazaérkező művész Miklósa Erikával tartott közös estjét nagy érdeklődéssel várják az operaimádók és a zongorarajongók egyaránt. A feledhetetlen zenei élmény pedig garantált!  

2019. április 23. (kedd), 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem

ZongOpera  Miklósa Erika (szoprán), Balázs János (zongora) estje

„MVM Koncertek – A Zongora 1-ben” 1.

Donizetti, Verdi, Strauss, Piazzolla áriák, Cziffra György átiratok és improvizációk

 

A sorozat 2. koncertjén október 10-én Balázs János szólóestje, majd november 22-én Szakcsi Lakatos Bélával az Improvizáció következik a Zeneakadémia Nagytermében.

 

 

Ossza meg az információt!

Követés

​Április 19-től ismét üzemel a margitszigeti zenélő szökúkút. A kút 2019-es zenei programja az alábbiakban olvasható:

11 óra - Gyermekzenei blokk

Wolf Kati: Vuk dala

Halász Judit: A cinege cipellője

100 Folk Celsius: Miki manó

Jégvarázs: Legyen hó

Koncz Zsuzsa:...

Ossza meg az információt!

hazai ízek hazai asztalokon 2019_2.jpg nyertes_etel.jpg hazai ízek hazai asztalokon 2019_4.jpg

Hazai ízekben idén is a zalaegerszegi Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata az első!

A 2019. évi sertéshús-fogyasztás ösztönző kampány „Hazai ízek, hazai asztalokon” című szakképző iskolai szakácsversenyén a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata szerezte meg az elsőséget. Az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett vetélkedőn ez alkalommal is a nappali tagozatos, szakképzési centrumokban, iskola rendszerű képzésekben résztvevő tanulók mérték össze tudásukat. Az összesen három fős - két szakácstanulóból és egy felkészítő szakoktatóból álló - csapatoknak kimagasló minőségű, hazai alapanyagokból, ez alkalommal sertéscombból kellett olyan ételt készíteniük a versengés során, amely nem csupán otthon, vagy a közétkeztetésben, hanem az éttermek kínálatában is megállná a helyét. Ráadásul ízvilága mellett látványában is igazi gasztronómia élményt nyújt.

A fiatal szakácstanoncok kreatív ötletekkel, újszerű elkészítési módszerekkel, ízletes ételpárosításokkal és esztétikus, elsőrangú tálalással örvendeztették meg a zsűrit, amelynek elnöke Zsolnay Gábor mesterszakács volt, a bírálásban részt vett Böröcz Zsófia gasztromentor, Petrás Krisztina, az Agrármarketing Centrum marketing és kommunikációs irodavezetője, valamint Babati István, a Vágóállat és Hús Terméktanács elnöke. A négy döntős csapat vetélkedését az AMC facebook oldala élőben is közvetítette a döntő napján.

Giczi Gergely, a versenyt szervező Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese az esemény kapcsán azt mondta: „a fiatal szakácsok számára is fontos, hogy már ifjúkorukban megmérettethessék magukat, mert a versenyeken szerzett tapasztalatok hozzájárulnak szakértelmük, egyéniségük, egyediségük kifejlődéséhez, ami a magyar gasztronómia értékmegőrzését és jövőbeli eredményességét is szolgálja”.

Az összességében 13 jelentkező csapattal szervezett verseny kiélezett küzdelmet mutató döntőjében az első helyet végül a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata szerezte meg, akik egy baconnal sütött sertés felsált készítettek zsályás laskagombával, karamellizált batátapürével, köleslepénnyel és fehérboros pecsenyelével. A zalaegerszegi csapat immár másodszor győzedelmeskedett, hiszen a tavalyi versenyen is ők hódították el a győztes trófeát.

A második helyezést elérő szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium és a harmadik helyezett BVHSZC Dobos C. József Szakképző Iskola csapata mellett a döntőben

komoly küzdelmet vívtak a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Szakgimnáziumának séftanoncai is.

A döntőben vívott csatát nyomon követő zsűritagok az eseményt követően azt is kiemelték, hogy az ételek minősége, az elkészítés során tanúsított munkavégzés, fegyelmezettség és az az összetartó csapatmunka is elismerést érdemelt, amiről a csapattagok tanúbizonyságot tettek a versenyen.

Ossza meg az információt!

HUD_8840_K.jpg HUD_8962_K.jpg  HUD_8670_k.jpg

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a helyszínen tartott sajtótájékoztatón mutatta be a média képviselőinek a szervezet fóti Lovasterápiás és Oktató Központját, valamint beszélt az itt folytatott tevékenységekről, és ismertette a hosszú távú terveket is. A sajtótájékoztatót Edvi Péter, a Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke, Kuncze Gábor, a szervezet alelnöke, valamint Bozori Gabriella, a fóti intézet vezetője tartotta.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Gyermekmentő Szolgálat 12 nagy programja közül a legnagyobb és legköltségesebb az egészségügyi program, melynek szakmai részére, vagyis gyermekek orvosi szűrésére, gyógykezelésére, műtéteire, fejlesztésére 2016-ban 130.250.330, 2017-ben 163.700.998, 2018-ban 172.466.148 forintot fordítottak. Ennek a programnak a része a fóti Lovasterápiás és Oktató Központ is.

A központ által jelenleg használt területeken a Gyermekmentő Lovasterápiás és Oktató Központja lovasterápiás ellátást nyújt különböző sérüléssel élő gyerekek részére, és többirányú akkreditált szakmai továbbképzést felnőtt szakemberek részére. A lovasterápiás tevékenység gyógypedagógiai lovagoltatást, hippoterápiát, lóval asszisztált pszichoterápiát és parasport foglalkozást foglal magába. Ezekre a foglalkozásokra a Gyermekvárosból is fogadunk gyerekeket. 2018-ban szakembereink összesen 2913 foglalkoztatást tartottak gyerekeknek. Fótról változó számú, 1-20 gyerek jár át hozzánk terápiára, a terápiás igények és az ellátás kapacitásának függvényében.

Ugyanezen a területen található az Élhető Jövő Park is, mely egy zöldenergia-sziget, ahol a szél, a nap és a víz erejét kihasználva biztosítják az egész Lovasterápiás Központ energiaellátását, sőt, a terület egyben kutatóállomás és új, környezetkímélő megoldások bemutatótere is. A kísérleti projekt az ELMŰ, az OTP Bank, a Hewlett Packard Enterprise és a Mercedes támogatásával jött létre, szakmai partnerek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem.

Kuncze Gábor 25 éve kíséri figyelemmel alelnökként a Gyermekmentő tevékenységét.

A Lovasterápiás és Oktató Központ jelenleg több külön helyrajzi számon létesített intézmény a fóti Gyermekváros közvetlen szomszédságában, területileg független a kastélytól, a kastélyparktól, a Waldorf-iskolától is.

Valamennyi, jelenleg használt terület a Magyar Állam tulajdona. A területek fölött a Gyermekmentő Szolgálat javarészt kezelői, kisebb részben használati jogot gyakorol. Az állami tulajdon a jövőben is változatlan marad, a Gyermekmentő egységesen kezelői jogokat kapott az általa használt területek felett.

A Harrach Péter (szintén a szervezet alelnöke) által nemrég benyújtott törvényjavaslatra azért volt szükség, mert megváltozott a törvényi háttér a civil szervezetek kezelői joga tekintetében, ezért a Gyermekmentő szerződéseit is meg kell újítani.

A Gyermekmentő egyúttal néhány új terület kezelői jogát is kérvényezte a Nemzeti Földalapkezelőtől, melyek a Gyermekvárossal ellenkező irányban vannak. Ezeket legelőnek szeretné használni.

Az egyik, kastélyparktól távoli, a Gyermekváros és általunk közösen használt, de a Gyermekváros kezelésében lévő terület végében, ahol a Gyermekmentő már kb. 15 éve két rozzant épületben szénát, szalmát és szerszámokat tárol, állnak lakóházak, melyekben a Gyermekváros nyugdíjasai élnek, de az egész terület egy külön helyrajzi számon szerepel. A Gyermekmentő, immár a terület kezelői jogának birtokában, továbbra is ugyanarra – széna- és szalmatárolásra, különböző eszközök tárolására – szeretné használni, és esze ágában sincs az ott élők lakhatásába, éltébe beleszólni, azon változtatni.

A Gyermekmentő Szolgálat már 15 év óta számos pályázati lehetőséget megragad, hogy infrastrukturális hátterét fejlessze, és ezzel terápiás tevékenységének minőségét javítsa. Ezt a törekvését a jövőben is folytatni fogja, továbbra is kizárólag a lovasterápia, az ahhoz kapcsolódó kiegészítő terápiák, illetve a már említett oktatás, továbbképzés, valamint sérüléssel élő gyermekek táboroztatása terén.

 

 

 

 

 

 

Ossza meg az információt!

Követés

​Mély megrendüléssel értesültem a párizsi Notre Dame székesegyházban pusztító tűzvészről. Budapest polgárai és a Fővárosi Önkormányzat nevében szeretném kifejezni együttérzésünket - írta levélben Tarlós István, Budapest főpolgármestere Párizs főpolgármesterének, Anne...

Ossza meg az információt!

Követés

Budapest is hozzájárul a párizsi Notre-Dame-székesegyház újjáépítéséhez.

Tarlós István főpolgármester kedden írt Anne Hidalgo párizsi főpolgármesternek levelet, amelyet az MTI-hez is eljuttattak. (A levél eredeti formában itt olvasható.) Ebben a budapesti polgárok...

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

A tavaszi szünetre több mint 300 interaktív hangoskönyvet tett ingyen elérhetővé a Bookr.
A képviselők szerdán jóváhagyták az Európai Határ- és Partvédelmi Őrség megerősítését az Unió külső határainak fokozott védelme érdekében.
A Pulitzer-díjas Arthur Less több, mint 45 hete letaszíthatatlan a nemzetközi sikerlistákról.
A Húsvét közeledtével egyre többen keresik fel a hentesboltokat a legfinomabb sonkák után kutatva.
Ördögh Ottó a VIP - Világirodalmi paródiák című kötete után ezúttal a magyar irodalom gyöngyszemeit parodizálja a tőle megszokott finom humorral és komolysággal a Sortalanság című műben.
Az RTL Klub egykori műsorvezetőjének új regénye egy különös szerelmi háromszögről mesél.
A Kék Macska című regény intim részleteket tár fel a századforduló Budapestjéről.
Új verseskötettel jelentkezett Egri László költő, író.
A japán–magyar kapcsolatok misztikusságát feloldandó, egyben Japánnal kapcsolatos, jól beágyazott sztereotípiáinkat némileg helyreteendő.
Különleges meglepetéssel kedveskedik irodalomkedvelő közönségének a költészet napja alkalmából a Müpa: április 11. és 18. között bárki számára elérhetővé válnak a népszerű Literárium-estek hang- és videófelvételei. A digitális irodalmi gyűjtemény a legnagyobb kortárs szerzők műhelyébe enged bepillantást Esterházy Pétertől Csukás Istvánig.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

Áruszállítót keresünk
( / Állás)

Áruszállítót keresünk
2019.04.18

Buszsofőrt keresünk
( / Állás)

Buszsofőrt keresünk
2019.03.29

Kertészt keresünk
( / Állás)

noimage
2019.03.29

Elektro műszerész
( / Állás)

noimage
2019.03.26

Mindenes nyugdíjast keresek
( / Állás)

noimage
2019.03.21

Varrónőket keresünk
( / Állás)

noimage
2019.03.21

Kertész ÁLLÁS!!!
( / Állás)

noimage
2019.03.20

Buszvezető Budapest
( / Állás)

noimage
2019.03.18

Takarítói állás betöltésére főállású munkatársat keresünk!
( / Állás)

noimage
2019.03.11

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Számítógépes segítségnyújtás kedvező áron
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Gyorstalpaló vagy fontolva haladó?
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

Gyorstalpaló vagy fontolva haladó?

elveszett cica a westendnél 200.000 a nyomravezetőnek
(Szolgáltatás / Háziállat)

noimage

Egyszerű, kezelhető honlapok készítése kisvállalkozóknak
(Szolgáltatás / Üzlet, cég)

Egyszerű, kezelhető honlapok készítése kisvállalkozóknak

Idős felügyelet vállalok
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

Manikűr-műkörömépítés, pedikűr lábápolás 11.kerület
(Szolgáltatás / Életmód)

Manikűr-műkörömépítés, pedikűr lábápolás 11.kerület

Lomtalanitás, hagyaték felvásárlás
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Homlokzati hoszigeteles!
(Szolgáltatás / Építőipar)

noimage

Társasházkezelés
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Társasházkezelés

Társasházkezelés
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Társasházkezelés

Svéd masszázs
(Szolgáltatás / Életmód)

Svéd masszázs

Közös képviselet megbízhatóan WWW.KÖZÖSKÉPVISELŐ.HU
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Közös képviselet
(Szolgáltatás / Üzlet, cég)

noimage

NÉMET
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

noimage

Cégét átvesszük
(Szolgáltatás / Üzlet, cég)

noimage

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó