Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének döntése alapján, a Vigyázó Sándor Művelődési Ház hetedik tagintézményeként 2017. október 9-én megkezdte munkáját a Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda a Pesti út 80. szám alatt.

Az intézmény az ügyfelek, programra látogatók visszajelzése alapján igényes, jó hangulatú hely, ahol felkészült szakértők segítik a már működő, vagy újonnan induló helyi vállalkozásokat, vállalkozókat projektötleteik megvalósításában.

Az RV17 iroda 2018. október 17-én ünnepelte fennállásának első születésnapját, mely alkalomból nyílt nap várta az érdeklődőket. A megnyitó rendezvényen Klein Marianna, az iroda vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Riz Levente polgármester gratulált az egy éves születésnap kapcsán. Köszöntőjében kiemelte, a Vállalkozásfejlesztési Iroda egyfajta zöldmezős beruházásként, gyakorlatilag a nulláról épült fel a kerületben, népszerűségét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az eltelt 1 esztendő alatt több mint 300 érdeklődő fordult meg a létesítményben. A tavalyi megnyitó óta eltelt egy évben 18 különböző rendezvényt szerveztek az itt dolgozó szakemberek: üzleti klubnapok, nyílt nap, bemutató foglalkozások iskolásoknak, valamint workshopok színesítették a kínálatot. Riz Levente hangsúlyozta, az egyik leginkább kedvelt tréning a Start Up Mami! program, mely a gyes-ről, gyed-ről visszatérő anyukák, vállalkozni szándékozó hölgyek számára ad lehetőséget az újrakezdéshez. A városvezető végezetül szólt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány segítő közreműködéséről is, a szervezet munkatársai, tanácsadói ugyanis rendszeresen részt vesznek az üzleti klubnapokon, rendezvényeken, amikor előadás, vagy tanácsadás keretében ismertetik a mikrovállalkozások részéről igénybe vehető hitellehetőségeket.

Ezt követően Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke szólt a jelenlévőkhöz és örömét fejezte ki az RV17 iroda egy éves fennállása tekintetében. Emlékeztetett rá, a 2000-es évek elején a 40 év alatti vállalkozók száma csökkenő tendenciát mutatott. Ez a negatív folyamat, többek között a különböző vállalkozásfejlesztési irodák hasznos munkájának köszönhetően, megállt, sőt megfordult, egyre több fiatal lát perspektívát a vállalkozói létben.
A megnyitó végén négy helyi vállalkozó számolt be saját sikeréről, valamint arról, hogy mi mindent köszönhetnek a RV17 irodának.
Az intézmény nyílt napján 19.00 óráig ingyenes programok várták az érdeklődőket.

Forrás: rakosmente.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Kelet-Pestről

Kovács Péter polgármester köszöntötte Dr. Bálint Györgyöt, vagy ahogy az egész ország ismerő őt Bálint gazdát, 100. születésnapja alkalmából.
A Kőbányai Önkormányzat által működtetett napközis nyári táborban mind a kilenc hetén nyeregbe pattanhatnak a táborozó iskolások, a Kőbánya Bringa programnak köszönhetően.
Egyedi tervezésű új eszközökkel, Kőbánya hagyományait idéző két új játszótér várja mostantól a gyerekeket a kerület egyik legkedveltebb helyszínén, az Óhegy parkban.
Önkormányzatunk és a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat (KESZ) vezetői, valamint számos cinkotai érdeklődő jelenlétében június 5-én átadták a Cinkotai Egészségházat.
Rákosmente Önkormányzata a közútfejlesztések mellett a gyalogjárdák felújítására, biztonságossá tételére is nagy figyelmet fordít, így a közelmúltban 26 helyszínen fejeződtek be a gyalogosok...
Immár harmadik alkalommal rendezték meg kerületünkben a Távírótörténeti Konferenciát, melynek helyszíne a Podmaniczky-Vigyázó Kastély oldalszárnya volt.
Több száz kisgyermeket emeltek szüleik, nagyszüleik a magasba május 11-én, a Heltai téren megrendezett Liget Pikniken.
A véletlennek köszönhetően a Humusz Szövetség segítségével Szász József alpolgármester találkozott egy környezettudatos kerületi diákkal, Szabó Bencével, aki az Erzsébet-ligetben lévő Budapesti...
A XVI. kerületi Önkormányzat 2018-ban sikerrel pályázott a Határtalanul! program Kárpátaljai szolidaritási alprogramjára.
A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft., társadalmi felelősség vállalása részeként a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével a tavaly szeptemberi siker után ismételten véradást...
Óriási sikerrel debütált, rengeteg embert vonzott a Pesti út 29-37. számú lakótömbök közötti zöldterületen, a tíz emeletes Garzonházak tövében, első alkalommal megrendezett kétnapos Rántott Hús...
Megvilágított páragömbök színesítik Budapest egyik legnagyobb lakótelepének főutcáját. A 21. századi attrakció mellett a kőbányai Újhegyi sétány a múltat sem feledi, a helyiek összetartozását apró...
Április 24-e óta két díszgalagonya ékesíti a megszépült és kibővített Újlak játszótér környékét. A rózsaszín lombú növényeket a FŐTÁV Zrt. ajánlotta fel a Föld Napja alkalmából.
Letették annak a különleges térnek az alapkövét, amely országos mintaprojektként valósul meg Kőbánya és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) összefogásaként. A kőbányai Legyen Tered elnevezésű...
Kinek kell elsöpörni a havat a ház előtt? Kell-e engedély a gyümölcsfa kivágásához? Eltüzelhetem a lehullott faleveleket?
Végre megépül Budapest második legveszélyesebb útján az első rákosmenti körforgalom, méghozzá a Pesti út és a Csabai út kereszteződésében.
A Magyar Országos Horgász Szövetség, mint a Szilas-pataki víztározó halgazdálkodási jogának haszonbérlője 2018. év vonatkozásában a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségével (FŐHESZ) és a BLV...
Hétfőtől (2019.03.18.), előreláthatóan nyár közepéig egyenirányítják a Cinkotai utat, így az M0-ra csak kerülővel lehet majd kijutni a Cinkotairól. Azok, akik a Bökényföldi utat választották eddig...

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó